Premijerka Ana Brnabić najavila je da će Krizni štab 1. avgusta dati preporuku građanima o trećoj dozi vakcine protiv virusa korona.

Ilustracija/Pixabay

Brnabić je rekla da će Nacionalno telo za vakcinaciju do 23. jula dati svoje mišljenje o trećoj dozi Kriznom štabu, nakon čega će Krizni štab dati preporuku građanima.
Prema njenim rečima, Nacionalno telo za vakcinaciju trenutno radi studije i to na osnovu studija proizvođača, iskustava drugih zemalja, ali i iskustva stečenog u našoj zemlji.

Kada je reč o vakcinaciji, premijerka je navela da je u ovom trenutku vakcinisano 48,6% punoletnih građana i ocenjuje da imunizacija u našoj zemlji ide teško i polako.

Brnabić je navela da su se Loznica i Kraljevo priključile lokalnim samoupravama gde je više od 50% vakcinisanih, kao i da ima još devet lokalnih samouprava koje su blizu da pređu taj prag.

– Ali, treba nam više i moramo više da radimo, pre svega sa omladinom – istakla je premijerka i dodala da su juče studenti iz Sarajeva organizovano došli u Srbiju da se vakcinišu, uz napomenu da naši studenti mogućnost za vakcinaciju ne koriste dovoljno.

– Plašim se sledećeg talasa – rekla je Brnabić za TV Prva i ukazala na to da je velika razlika između sredina gde je veći broj vakcinisanih, jer tamo zdravstveni sistemi nisu pod pritiskom i virusa korona ljudi se ne leče u bolnicama, saopšteno je na sajtu Vlade.

Izvor: ekapija