Tri tima školaraca iz Srbije učestvuje na ovogodišnjem Evropskog takmičenja učeničkih kompanija, koji traje do 15. jula. Tog datuma ćemo saznati ko su ovogodišnji pobednici, ali postoji i nagrada publike, a glasanje za taj deo je otvoren do 13. jula.

Фото: новаекономија

Tri domaće ekipe dolaze iz Kragujevca, Kruševca i Niša.

Kragujevački đaci Petar Mihajlović, Strahinja Đakovic, Mihajlo Đurovic, Filip Pantić, Stefan Grujičić and Matija Marković, čine tim Edu Games koji se bavi kreiranjem obrazovnih igara zasnovanih na Majnkraft platformi.

Za njihovo rešenje možete glasati OVDE.

Nature Supreme je učenička kompanija koju vode tri devojke koje žele da ljude približe prirodi. Njihov vodeći proizvod je Drop, alat za preživljavanje u divljini, namenjen planinarima, a koji omogućava izvlačenje vode iz drveća.

Tim je izvršio istraživanje tržišta i vrednim radom i odlučnošću formirao je novu nišu u industriji planinarske opreme. Njihov novi proizvod je višenamenski štap za planinarenje koji će učiniti da se svi osećaju sigurno u svojim avanturama.

Za njihov predlog možete glasati OVDE.

Ekolim je učenička kompanija iz niške gimnazije „Bora Stanković“ , koju vodi pet ambicioznih prvaka. Tim, kako navode, predstavlja „skup mladosti, iskustva i svesti“. Ekolim proizvodi i prodaje solarne panele od limenki.

Za njihov predlog možete glasati OVDE.

Аутор: новаекономија