Ovogodišnji konkurs za nagradu „Milan Mladenović“, za muzičko delo od izuzetne umetničke vrednosti, biće otvoren od 1. do 30. juna.

Foto: Zadužbina Milana Mladenovića

Da bi se podstaklo muzičko stvaralaštvo, koje je svojim sadržajem i naslovom u skladu sa Mladenovićevim delom, regionalna godišnja nagrada „Milan Mladenović“, ustanovljena je i prvi put dodeljena prošle godine, 21. septembra, na dan rođenja kultnog muzičara.

Pravo da konkurišu imaće autori iz bivših jugoslovenskih republika sa muzičkim delom na nekom od jezika koji se govore na teritoriji tih republika.

Dela, kojima se konkuriše za nagradu, moraju biti objavljena između 30. juna 2019. i 30. juna 2020. godine, što podrazumeva da su trajno pristupačna javnosti putem nosača zvuka ili platformi za digitalnu distribuciju.

Prijavljivanje će biti moguće na sajtu Zadužbine Milana Mladenovića dok će dodatne informacije biti objavljene na njenoj Fejsbuk i Instagram stranici.

Zadužbina Milana Mladenovića osnovana je 2019. godine sa namerom da se sačuva autorska i lična zaostavština muzičara, koji je ostavio neizbrisiv trag na domaćoj muzičkoj sceni.

Osim toga, cilj Zadužbine je da brine o objavljivanju njegovih dela, kao i da kroz nagradu sa njegovim imenom podstiče umetničko stvaralaštvo.

Izvor: Zadužbina Milana Mladenovića