Vesti

Centar za razvoj fotografije u saradnji sa Udruženjem novinara Srbije raspisao je po 22. put konkurs za izbor najbolje fotografije u domaćim medijima “Pres foto Srbija”.

Ilustracija/Pixabay

Konkurs je otvoren do 12. novembra i pravo učešća na konkursu imaju svi medijski fotografi, državljani Srbije, koji su fotografije snimili u Srbiji i inostranstvu u periodu od 1. januara 2019. do 1. novembra 2020., kao i strani fotografi koji su fotografije snimili na području Srbije u istom periodu.

“Pres foto Srbija” promoviše fotografiju kao vizuelnu umetnost, socijalni fenomen i uticajno medijsko sredstvo, kao i visoke profesionalne, etičke i estetske standarde, podstičući istraživački rad fotografa.

Fotografija ima snažan uticaj na javnost, diktira trendove i prisutnija je u svim sferama društva više nego ikad, a “Pres foto Srbija” je najstariji konkurs za najbolju medijsku fotografiju na Balkanu.

Konkurs prati i izložba odabranih radova, koji će biti izloženi u okviru festivala fotografije “Vizualizator” u periodu od 18. novembra do 5. decembra.

Izvor: Press photo Srbija

Najčitanije objave