Društvena mreža „Fejsbuk“ uvodi novu opciju pod nazivom „Menidž aktiviti“ (Manage Activity) koja će korisnicima olakšati brisanje starih objava i aktivnosti.

Foto: RTS

Nova opcija se može koristiti za brisanje pojedinačnih postova ili više njih istovremeno, a iz „Fejsbuka“ poručuju da će ponuditi i opcije pretrage i filtriranja kako bi se lakše pronašle fotografije na kojima se vide neki ljudi ili objave iz određenog vremenskog perioda koje korisnici žele da uklone.

Opcija Menidž aktiviti će najpre biti dostupna u aplikaciji. Namera „Fejsbuka“ je da svojim korisnicima olakšaju prilagođavanje profila na ovoj društvenoj mreži kako bi bilo više u skladu sa osobom kakve su trenutno.

Na primer, mnogi korisnici žele da izbrišu stare sadržaje kada se zaposle posle završenog fakulteta ili jednostavno ne žele da ih stare objave podsećaju na prethodne ljubavne veze.

Foto: RTS

Na raspolaganju će biti različite mogućnosti za uklanjanje sadržaja sa zida. Sadržaj može biti prebačen u „smeće“, odnosno, odmah uklonjen od javnosti, a stalno će biti izbrisan posle 30 dana, mada postoji opcija i da ih ručno uklonite pre tog roka.

U drugom slučaju, objave se mogu prebaciti u „arhivu“ i tako više neće biti dostupne javnosti, već samo korisniku profila.

„Fejsbuk“ nastoji ovom opcijom da omogući korisnicima još više kontrole nad svojim podacima. Prošle godine je uveden alat „Klir histori“ koji im omogućava da odvoje podatke pretraživanja interneta od profila na Fejsbuku. Mada ovaj alat u suštini ne briše podatke, već samo vezu između njih i profila, napominju na portalu The Verge.

Izvor: RTS