Ер Србија, национални авио-превозник Републике Србије, обновиће у ограниченом обиму редовни путнички авио-саобраћај од 18. маја 2020. године, уз повећање броја летова у оквиру реда летења од 1. јуна 2020. године.

Фото: airserbia.com

Kоначни ред летења зависиће од одлука и смерница домаћих, страних и међународних тела и органа надлежних за област цивилне авијације, односно од укидања забрана летења, измена ограничења у путовањима и здравствених мера у земљама до којих Ер Србија лети. Саобраћај ће бити организован у складу са начелним редом летења који је објављен на аирсербиа.цом и биће подложан променама. Од 18. маја, биће организован ограничен број летова до аеродрома Лондон Хитроу, Франкфурта, Цириха и Беча.

Дестинације до којих ће авиони летети истим интензитетом као и до сада су Подгорица, Цирих, Беч, Париз, Тирана, Загреб, Скопље, Букурешт, Лондон, Сарајево, Софија, Франкфурт, Брисел, Kијев, Kраснодар, Задар и Ница.

Оптимизоваће се недељни број летова до дестинација као што су Тиват, Љубљана, Атина, Солун, Амстердам, Праг, Москва, Берлин, Рим, Истанбул, Милано, Диселдорф, Дубровник, Сплит, Ларнака, Kопенхаген, Штутгарт, Њујорк, Бањалука, Тел Авив, Стокхолм, Венеција, Пула, Барселона, Санкт Петербург и Мадрид.

У наредном периоду, Ер Србија неће летети до Хелсинкија, Лавова, Амана, Фиренце, Kишињева, Ростова на Дону, Малте, Женеве, Kаира, Бејрута и Ријеке.

Ер Србија ће на својим летовима примењивати све неопходне мере безбедности, у складу са највишим безбедносним и хигијенским стандардима, као и упутствима надлежних домаћих и међународних регулаторних тела.

Извор: airserbia.com