Woman 690216 1280

Високошколске установе почињу са радом 15. маја, уз поштовање превентивних мера.  Испитни рокови, почев од априлског, биће одржани уз све мере заштите.

Фото: Pixabay

Министарство просвете, науке и технолошког развоја, због различитих и у неким ситуацијама погрешних интерпретација у јавности, а у вези са активностима на нивоу високог образовања, обавештава:

У склопу припрема за наставак академске школске године, високошколске установе ће кренути са радом од 15.05.2020. године, уз поштовање превентивних мера.

Није планирано класично одржавање предавања, већ да се сва предавања завршавају „он-лине“, у месецу мају.

Високошколске установе имају обавезу, да у складу са препорукама Института за јавно здравље Србије „Др Милан Јовановић Батут“, односно општим упутством за примену превентивних мера на универзитетима/факултетима, академијама струковних студија и високим школама везано за ЦОВИД-19, организују обавезе студената, тако да они буду у минималном броју присутни на високошколским установама и у студентским домовима, како би се обезбедило одржавање социјалне дистанце и придржавање свих осталих превентивних мера.

На појединим високошколским установама (медицинским, техничким, природно-математичким …) биће неопходно одржавање практичних/лабораторијских вежби, чију ће динамику дефинисати сама високошколска установа.

Сви студентски домови су дезинфиковани и спремни за пријем студената у малом броју и у складу са препорукама везано за ЦОВИД-19.

Испитни рокови, почев од априлског испитног рока, биће одржани уз све мере заштите. Министарство просвете, науке и технолошког развоја обезбедило је средства заштите за високошколске установе и студентске домове.

Представници Министарства просвете, науке и технолошког развоја, око свих препорука консултовали су се са KОНУС-ом, KАССС-ом, СKОНУС-ом, СKАССС.

Извор: mpn.gov.rs