Iz Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje obaveštavaju građane da je ukidanjem vanrednog stanja prestala i obustava rada sa strankama putem neposrednog kontakta.

Na području filijala i ispostava Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje organizovan je rad sa strankama putem neposrednog kontakta, uz poštovanje preporučenih higijensko-epidemioloških mera.

Takođe iz RFZO obaveštavaju da su se ukidanjem vanrednog stanja u Republici Srbiji stekli uslovi za upućivanje osiguranih lica Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje na produženu rehabilitaciju počev od 11. maja 2020. godine.

Prioritet u sprovođenju produžene rehabilitacije imaju osigurana lica upućena na produženu rehabilitaciju u toku trajanja stacionarnog lečenja (direktno upućivanje), zatim osigurana lica kojima je produžena rehabilitacija prekinuta na zahtev zdravstvene ustanove za rehabilitaciju (COVID bolnice) i osigurana lica za koje je ocena lekarske komisije o upućivanju na produženu rehabilitaciju doneta pre proglašenja vanrednog stanja, bez potrebe donošenja nove ocene lekarske komisije.

Osiguranim licima kojima je rok za započinjanje produžene rehabilitacije istekao za vreme trajanja vanrednog stanja, zdravstvena ustanova za rehabilitaciju dužna je da započne produženu rehabilitaciju u roku od 30 dana od prestanka vanrednog stanja.

Zdravstvena ustanova za rehabilitaciju poziva osigurano lice da započne sa odobrenom produženom rehabilitacijom i određuje datum prijema.

Provera isprava o osiguranju

Imajući u vidu da zbog vanrednog stanja mnogi osiguranici nisu mogli da overe zdravstvenu knjižicu, na sajtu Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje možete proveriti da li vam je overena knjižica i ako jeste do kog datuma. To možete proveriti OVDE.

 

Autor: RTV „Biser“