Извор/Фото: redbull.com

Турнир који је домаћој публици добро познат под именом Red Bull Reign враћа се 2020. године са новим именом: Red Bull Half Court. Динамични 3×3 турнир који пропагира културу уличног баскета, кулминираће крајем године светском финалном завршницом где ће се тимови из 22 земље такмичити за титулу светског шампиона.

Турнир ће ускоро најавити нове партнере и наставити да расте глобално, а 2019. година је довољно добар показатељ какав је утицај добре баскеташке игре – више од 2.500 такмичара и такмичарки је кроз више од 650 екипа учествовало на Ред Булл Реигн турниру кроз националне шампионате, како би се домогли светског финала.

Kанада брани титулу у женској конкуренцији, Естонија у мушкој, а све детаље и нове информације можеш погледати на Инстаграм налогу турнира. На овој адреси те чекају и баскеташи Новог Сада, вишеструки светски шампиони у екипној и репрезентативној конкуренцији – Душан Домовић Булут, Дејан Мајсторовић и Марко Савић као поносни амбасадори Red Bull Half Court турнира.

Поред добре игре овај турнир је познат и по томе што слави културу уличног баскета кроз музику, уличну моду и уметност, а домаће љубитеље доброг баскета ће обрадовати и информација да се након годину дана паузе овај популарни 3×3 турнир званично враћа у Београд.

За нове информације о турниру Red Bull Half Court пратите редбулл.рс и инстаграм налог @редбуллрс .