Potvrđeno je da će se muzički festival na Petrovaradinskoj tvrđavi održati od 13. do 16. avgusta. Kapacitet festivala biće prepolovljen od uobičajnih 55.000 posetilaca po danu, a ponovna prodaja karata počinje od 1. juna.

Solomun. Foto: Exit

Nakon što se epidemija završila u većini balkanskih zemalja, predsednica vlade Srbije Ana Brnabić po preporuci Kriznog štaba zamolila je „Egzit“ da se ne otkaže, već pomeri na kasniji letnji termin.

Nakon dodatnih konsultacija, i zvanično su određeni novi datumi za obeležavanje 20 godina jednog od vodećih festivala sveta i „Egzit“ će se i definitivno održati od 13. do 16. avgusta ove godine na Petrovaradinskoj tvrđavi.

„Egzitov“ tim najavljuje i da će se ovogodišnje izdanje organizovati u bliskoj saradnji sa nacionalanim kriznim štabom Republike Srbije, a kao jedna od mera biće i smanjenje kapaciteta festivala na pola od uobičajnih 55.000 posetilaca po danu.

Biće zatvoreni i pojedini rovovi u kojima je inače smešteno preko 40 bina i zona, ali će najimpresivnija i najveća mesta na Petrovaradinskoj tvrđavi koja čine „Egzit“ legendarnim u svetskim okvirima, kao što su centralna Glavna bina, kolosalna Dens arena i kultna Nou slip bina, ali i još neke manje zone, ovog leta zajedno činiti svetsku prestonicu muzike.

Ponovno pokretanje prodaje ulaznica kreće 1. juna tačno u podne, dok će više detalja o programu, formatu, ali i svim opcijama za refundaciju za one kojima ne odgovaraju novi datumi, biti poznato već u narednim danima.

Festivalski tim je potvrdio i da je veliki broj izvođača već izrazio veliku želju da na tvrđavi nastupi ovog leta, a nakon što su mnogi od njih bili u izolaciji mesecima, „Egzit“ vide kao mogućnost da se konačno sretnu sa obožavaocima uživo.

Izvor: RTS, EXIT