Predsednik opštine Veliko Gradište i komandant Štaba za vanredne situacije u ovoj opštini, Dragan Milić, uputio je apel sugrađanima za poštovanje mera prevencije od zaraze koronavirusom.

Ilustracija/Pixabay

„U cilju sprečavanja širenja zaraze izazvane virusom COVID – 19, molimo vas da se pridržavate opštih i posebnih mera zaštite, kako bi smo osigurali bezbednost i sačuvali svoje zdravlje i zdravlje svojih najbližih.

S tim u vezi, važno je poštovati propisane mere prevencije uvek i na svakom mestu, držati fizičku distancu, koristiti ličnu zaštitnu opremu – maske, poštovati propisano radno vreme ugostiteljskih objekata, prodavnica i maloprodajnih trgovinskih objekata (do 23 časa), dozvoljeni broj osoba na javnim okupljanjima u otvorenom i zatvorenom prostoru (30).

Imajući u vidu da predstoji vreme slava važno je poštovati preventivne mere i izbegavati okupljanje većeg broja ljudi, jer svako masovnije okupljanje predstavlja potencijalni rizik zaraze.

Neodgovorno ponašanje i nenošenje maski u zatvorenim prostorima predstavlja, pored ugrožavanja sopstvenog zdravlja, zdravlja drugih ljudi i nepoštovanja zakona, svojevrsno nepoštovanje zdravstvenih radnika koji su poneli najveći teret borbe protiv koronavirusa.

Jedino uz visok nivo discipline i odgovornosti možemo pobediti virus, a svako nepoštovanje mera nas udaljava od ovog konačnog cilja.

Budimo i dalje odgovorni i poštujmo propisane mere.“ Кomandant štaba, Dragan Milić

Autor: RTV Biser, Izvor: Veliko Gradište