На врху овонедељне АТП листе није било промена, а најбољи тенисер Србије и света Новак Ђоковић је почео 278. недељу на њеном врху. Међу најбољих 50 тенисера света је чак 5 играча Србије.

Новак Ђоковић има 9.720 бодова и још осам недеља га дели па да смени Пита Сампраса са друге позиције тенисера који су најдуже били на челу АТП листе.

На другом месту Рафаел Надал има 9.395, трећи је Роџер Федерер са 7.130, док је четврти финалиста Аустралијан Опена Доминик Тим са 7.045 бодова. У првих 10 су још Медведев, Циципас, Зверев, Беретини, Монфис и Давид Гофан.

Од осталих тенисера Србије најбоље је пласиран Душан Лајовић на 23. месту. Крајиновић је захваљујући пласману у полуфинале турнира у Ротердаму напредовао шест места и сада је 33.

Ласло Ђере је пао једно место и сада је 36, а Кецмановић се захваљујући полуфиналу Њујорка попео четири места и сада је на 50. месту тако да тренутно има чак 5 тенисера међу 50 најбољих.

Напредовао је и Данило Петровић који се попео четири места и сада је 155. а испред њега је Никола Милојевић који је пао три места и сада је 143. Виктор Троицки је остао на 171. месту.

Извор: РТС, АТП

Фото: Sky sports