Asocijacija za promociju srpske hrane pozvala je mlade proizvođače hrane koji imaju inovativni visokokvalitetni prehrambeni proizvod, kao i mlade pojedince koji imaju ideju za takav proizvod i žele da se upuste u proizvodnju, da učestvuju na nacionalnom konkursu za buduće lidere domaće hrane.

Pexels

“Najboljim prijavama ćemo pružiti podršku pri daljem razvoju, u vidu dizajniranja jedinstvene etikete proizvoda, povezivanja sa predavačima, savetodavcima kao i kroz druge vidove ohrabrenja i podsticaja”, navodi se na sajtu Asocijacije.

Konkurs za prijavu i dostavljanje proizvoda otvoren je do 1. oktobra 2020. godine, a na njemu mogu da učestvuju studenti, srednjoškolci, ali i mladi profesionalci iz postojećih poljoprivrednih gazdinstava i malih preduzeća iz industrije do 35 godina, koji su državljani Srbije.

Uslovi konkursa:

  • Proizvod mora da bude namenjen ishrani ljudi
  • Proizvod mora da bude inovativan u jednom ili više pogleda u odnosu na slične proizvode na tržištu. Sama inovacija se može odnositi na idejno rešenje i/ili tehnološki aspekt i/ili formulaciju i/ili pakovanje proizvoda i sl.
  • Proizvod mora da bude proizveden u Srbiji
  • Proizvod mora da ima dokumentaciju o poreklu sirovine
  • Poželjno je da proizvodi ne sadrže veštačke boje, arome, konzervanse
  • Proizvod mora da bude zdravstveno ispravan i u skladu sa važećom legislativom

Prijave će ocenjivati stručna komisija koju čine predstavnici Asocijacije za promociju srpske hrane i Udruženja prehrambenih tehnologa Srbije.

Tri najbolje prijave (najinovativniji, najkvalitetniji proizvod, s najvećim tržišnim potencijalom) biće nagrađene jedinstvenim dizajnom etikete za proizvod.

Projekat „Budućnost srpske industrije hrane“ sprovodi Asocijacija za promociju srpske hrane, a finansira Ministarstvo omladine i sporta. Detaljnije o načinima prijave pogledajte OVDE.

Autor: eKapija