У складу са препоруком Владе Републике Србије, а одлуком Kризног штаба општине Мало Црниће, Библиотека „Србољуб Митић, после месец дана рада од куће, наставила је са радом у својим просторијама 23. априла. По препоруци Kризног штаба, предузете су све мере заштите од вируса ЦОВИД – 19.

Фото: Википедија

Библиотека ради сваког радног дана од 07. до 15,00 часова.

Kорисницима је на располагању сва библиотечка грађа, осим грађе из Завичајне збирке и Фонда старих и ретких књига. Осим рада са корисницима, који су у обавези да се придржавају прописаних мера заштите, библиотека и даље редовно ажурира и објављује постове у групи библиотека „Србољуб Митић“, на свим друштвеним мрежама, као и на страницама „Наша библиотека Србољуб Митић“, „Насмејани сунцокрети“ и KK „Стишка свитања“. Наши корисници могу на предложеним линковима да читају књиге у издању наше Библиотеке, али и књиге других издавача. У вечерњим сатима, објављујемо текстове, видео и аудио снимке бајки и дечијих прича за лаку ноћ. За одрасле објављујемо поезију и прозу писаца – чланова KK „Стишка свитања“.

Библиотекари су у сталном контакту са млађим члановима Библиотеке, односно корисницима узраста до 15 година. Наши најактивнији чланови окупљени у групи „Насмејани сунцокрети“, редовно достављају видео записе у којима показују своју креативност у свим врстама уметности. Пратиоци наше групе и страница, могу да уживају у рецитацијама, глуми, певању, сликарству, али и у приказивању Српских обичаја.

Такође се ради на припреми Зборника рецепата – писаца, али и на сређивању фонда стране књижевности.

За све информације корисници нам се могу обратити на телефон 012/ 280-014.

Извор: bsmmc.rs