Jedinstvena ocena Kriznog štaba za borbu protiv koronavirusa je da je situacija u Srbiji pod kontrolom, rekao je član ovog štaba epidemiolog Branislav Tiodorović. On je kazao i da je situacija u Nišu još nestabilna jer je virus i dalje tu, a da sve vrste proslava treba odložiti za drugu polovinu juna.

Foto: N1

„Imamo daleko veći broj smanjenja broja obolelih sa teškom i srednje teškom kliničkom slikom. To je pobošljanje i dovešće do toga da razmišljamo o merama“, rekao je Tiodorović za RTS.

Kada je reč o situaciji u Nišu, gradu koji je u jednom trenutku bio žarište, Tiodorović je rekao da je situacija daleko bolja nego što je bila.

„Ona je nesigurna, ali pod kontrolom. Kažemo nesigurna jer je virus tu, ne smemo ga potceniti. Imamo zaraženih, obolelih, dok god ga ima, smatramo je nesigurnom“, naveo je Tiodorović.

Prema njegovim rečima, svadbe, maturske večeri, i druge proslave treba da budu odložene za drugu polovinu juna. Dodao je i da još neće biti otvorena pozorišta i bioskopi.

Prema poslednjim podacima, u Srbiji je koronavirus registrovan kod još 120 osoba, ukupno 9.677. Preminulo je još troje, a ukupno 200.

Izvor: N1