Шездесетпето такмичење за „Песму Евровизије“ отказано је у складу са мерама борбе и спречавања ширења новог коронавируса.

Са великим жаљењем приморани смо да откажемо такмичење за „Песму Евровизије 2020“ у Ротердаму, наводи се у званичном саопштењу.

У протеклих неколико недеља покушано је да се изнађе неко алтернативно решење које би омогућило да се такмичење одржи, али то није могуће.

„Међутим, несигурност створена ширењем ковид 19 и рестрикције које су увеле владе држава ућесница     као и холандске власти, значе да Европска унија медијских сервиса (ЕБУ) нема другог избора него да одустане од догађаја. Здравље наших уметника, особља, обожавалаца и посетилаца, као и ситуација у Холандији, Европи и свету, били су пресудни за доношење овакве одлуке“, истиче се у саопштењу.

Јон Ола Санд, извршни супервизор, рекао је да су сви из организације веома поносни на ово такмичење и чињеницу да већ 64 године уједињује људе широм Европе и да је због тога жалост због овакве одлуке велика.

„Желео бих свима који су били укључени у ово да се захвалим. Нажалост, одржавање такмичења је немогуће због фактора на које ми немамо контролу. Жалимо због ситуације много, али можемо да вам обећамо да ће „Песма Евровизије“ да се врати још јача“, закључио је Санд.

 

Извор: РТС