Председник Скупштине Града Пожаревца Бојан Илић расписао је изборе у Градској општини Kостолац.

Саопштење за медије преносимо у целости:

Уважени грађани Костолца, сходно овлашћењима која имам као председник Скупштине града Пожаревца, управо сам расписао изборе за одборнике Скупштине Градске општине Костолац за недељу, 26. априла 2020. године.

Ова одлука ступиће на снагу објављивањем у Службеном гласнику Града Пожаревца када ће и званично почети рокови за спровођење изборних радњи.

Ови избори јесу прилика да сумирате планове и програме свих учесника у овој својеврсној трци која почиње данас а завршава се изборним даном, празником демократије. Користим прилику да подсетим грађане који ће на овим изборима по први пут гласати, али и оне који су већ користили то своје законско право, на важност учествовања у бирању народних представника. Представници политичких партија који намеравате да затражите поверење грађана Костолца, позивам вас да поштујете све прописе и правила записаним у правилницима и законима о вршењу изборних радњи, али и оне који нису у њима записани а тичу се општеприхваћених норми васпитања, морала и лепог понашања. Подсећам вас да ћете и након избора своје политичке неистомишљенике и њихове гласаче сретати на улицама Костолца и да ће они и након избора остати ваши пријатељи, комшије и родбина.

Недеља, 26. април 2020. године је заправо изузетна прилика да сви заједно покажемо да је напредак који је постигнут последњих година на развоју нашег друштва и државе, вредност коју ћемо и надаље чувати и бранити.