Roditeljima novorođenih beba u opštini Veliko Gradište ovih je dana dostavljena pomoć koju opština pruža, umesto na zajedničkom prijemu, na njihovu kućnu adresu, zbog rizika od virusa korona.

Foto: velikogradiste.rs

U ime predsednika opštine, Dragana Milića, njegov zamenik, Slađan Marković, obišao je sve porodice koje su prinovu dobile u poslednjih nekoliko meseci i, uz čestitke povodom najlepšeg događaja, uručio poklon pakete.

Pored finansijske podrške u vidu roditeljskog dodatka koju pruža Republika Srbija, za prvo dete u iznosu od 100.000 dinara, drugo dete 240.000 dinara, treće dete 1.440.000 dinara i četvrto dete 2.160.000 dinara, opština Veliko Gradište roditeljima novorođenčadi poklanja auto-sedište i besplatan parking u gradu.

Opština pomaže roditelje kako bi im omogućila bolje uslove za podizanje i odgoj dece i olakšala svakodnevicu. Uz pomoć prilikom rođenja bebe, svaka prvorođena beba u novoj godini dobija opremu za bebe i zlatnik. Posebna podrška opštine namenjena je i svim mladencima kao i ženama kojima je potrebna vantelesna oplodnja.

O deci opština brine i tokom odrastanja pa je ovih dana otvoren novi deo vrtića sa sportskom salom za najmlađe kako bi odmalena mogli da vežbaju i da se pravilno razvijaju, a od jeseni će s radom početi i jaslena grupa.

Kada mališani krenu u prvi razred dobiće poklon paket sa priborom za školu. Najboljim učenicima završnih razreda i studentima svake godine svečano se uručuju vredne nagrade, a studenti s najboljim prosekom stipendisti su opštine.

Za decu koja ispunjavaju posebne uslove obezbeđen je besplatan vrtić, za osnovce besplatne knjige i užina, srednjoškolcima prevoz u školu, a studentima jednom mesečno prevoz do mesta studiranja.

Školski sistem u Velikom Gradištu, u koji opština neprestano ulaže, omogućiće deci kvalitetno obrazovanje, a izbor za dodatno školovanje pruža i izdvojeno odeljenje Muzičke škole iz Požarevca. Mogućnosti za bavljenje dece sportom su među najboljima u Srbiji dok se vannastavne aktivnosti nude i u raznim sekcijama pri Kulturnom centru.