Cirkobalkana, regionalni putujući festival, ove godine obeležava svoju desetogodišnjicu postojanja! Pod sloganom „Živi cirkus“ Cirkobalkana festival biće održan u okviru 56. Bitefa, od 20. septembra do 1. oktobra. Festival će biti održan u dva cirkuska šatora.

Kao i prethodnih godina, koncept festivala osmišljen je tako da na jednom mestu okupi i podrži lokalne, regionalne i evropske cirkuske prakse, podstakne saradnju i razmenu iskustava, i na taj način predstavi savremeni cirkus kroz njegov autentični i inovativni izvođački vokabular koji proizilazi iz njegove transdisciplinarnosti. Pripremili smo program gde će publika imati priliku da pogleda trenutnu raznolikost cirkuskog promišljanja umetnika iz Francuske, Italije, Španije, Slovenije, Hrvatske i Srbije.

Sa idejom da na jedinstven način proslave jubilej i da beogradskoj publici ponude nesvakidašnje iskustvo boravka u cirkusu, na festivalskoj lokaciji biće postavljena dva cirkuska šatora u kojima će se odvijati program bogat predstavama, radionicama, koncertima, izložbama, filmskim projekcijama i brojnim drugim aktivnostima za velike i male. Po prvi put na festivalu će, pored šatora, biti postavljen i leteći trapez koji će omogućiti profesionalcima i amaterima jedinstvenu priliku da se oprobaju u ovoj disciplini.