Konkurs programa „Zajednici zajedno 2020“ za prijavu projekata u lokalnim zajednicama ističe 10. jula 2020. godine u 16 časova. Rezultati konkursa biće objavljeni  do 21. septembra 2020. godine.        

Foto: nis.eu

 

U saradnji sa resornim ministarstvima Republike Srbije, Kompanija je donela odluku da u 2020. godini sredstva opredeljena za realizaciju projekata u okviru programa „Zajednici zajedno“ usmeri na jednu oblast: obrazovanje – digitalizacija nastavnog procesa i unapređenje bezbednosno-informacionih sistema u obrazovnim ustanovama.

Shodno tome, programski ciklus „Zajednici zajedno 2020“ ima za cilj da realizuje projekte obrazovnih ustanova u 12 gradova i opština u Srbiji u skladu sa zahtevima digitalizacije kao nacionalnim prioritetom i savremenim tendencijama u obrazovanju.

Nastojeći da stekne obuhvatniji uvid u prioritetne potrebe ustanova obrazovanja, kompanija NIS je krajem 2019. i početkom 2020. godine sprovela anketu o stanju i potrebama osnovnih i srednjih škola u 12 gradova i opština obuhvaćenih Programom, u oblasti digitalizacije nastavnog procesa i bezbednosnih sistema.

Anekta je pokazala da je školama, u skladu sa zahtevima nastavnog procesa, potreban veći broj paketa digitalne opreme, kao i kvalitetniji i funkcionalniji bezbednosni sistemi.

Pravo na prijavljivanje imaju sve državne osnovne i srednje škole sa sedištem u 12 partnerskih gradova i opština koji su obuhvaćeni programom „Zajednici zajedno 2020“: Beograd, Novi Sad, Požarevac, Niš, Čačak, Zrenjanin, Pančevo, Kikinda, Kanjiža, Novi Bečej, Srbobran i Žitište.

Za dodatne informacije možete se obratiti Centru za razvoj liderstva na telefon 060/0212260 ili na mejl adresu zajednicizajedno@nis.eu.