Osnovna škola „Milisav Nikolić“ u Boževcu (Opština Malo Crniće), dobiće savremen informatički kabinet, kao i još 19 škola u Srbiji koje su učestvovale  na konkursu u okviru projekta „Stvaramo znanje“. 

Glasanjem na zvaničnoj Fejsbuk stranici mts Tvoj svet građani su odabrali 20 škola koje će Telekom Srbija, u okviru projekta „Stvaramo znanje“, opremiti savremenim informatičkim kabinetima.

Projekat se realizuje uz podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja koje je i ove godine predložilo 40 škola za učešće u konkursu. Kako bi računarski kabineti bili ravnomerno raspoređeni širom zemlje, škole su bile podeljene u četiri geografske regije, a po pet škola sa najvećim brojem glasova iz svake od regija Telekom Srbija opremiće savremenim računarskim kabinetima. Kompanija je do sada u ovoj akciji opremila modernim kabinetima 60 osnovnih škola.

Informatičkoj pismenost u osnovnom i srednjem obrazovanju već izvesno vreme se posvećuje posebna pažnja, o čemu govori i nedavna odluka nadležnih institucija da se za učenike prvog razreda osnovnih škola od septembra ove godine uvede novi predmet „Digitalni svet“ kako bi se učenici od samog početka školovanja bolje upoznali sa digitalnim tehnologijama.

Projekat „Stvaramo znanje“ osmišljen je u cilju pružanja podrške najmlađim pokretačima – osnovcima, radi unapređivanja njihove digitalne pismenosti i proširivanja znanja i deo je krovnog programa „Pokrećemo pokretače“ kojim Telekom Srbija osnažuje institucije i pojedince da se osmele i u svom okruženju šire pozitivne promene.

Škole koje će Telekom Srbija opremiti modernim računarskim kabinetima su: OŠ „Jovan Cvijić“ iz Loznice, OŠ „Gavrilo Princip“ iz Zemuna, OŠ „Filip Kljajić Fića“ sa Čukarice, OŠ „Olga Petrov“ sa Palilule i OŠ „Milisav Nikolić“ iz Boževca za region Beograda, za područje Sever to su OŠ „Vuk Karadžić“ iz Bajmoka, OŠ „Nikola Tesla“ iz Bačke Topole, OŠ „Vuk Karadžić“ iz Lovćenca, OŠ „Dositej Obradović“ iz Opova i OŠ „Isidora Sekulić“ iz Šajkaša, za područje Zapad to su OŠ „Nikola Tesla“ iz Pribojske Banje, OŠ „Momir Pucarević“ iz Akmačića, OŠ „Sveti Sava“ iz Trstenika, OŠ „Kirilo Savić“ iz Ivanjice i OŠ „Julijana Ćatić“ iz Stragara, dok su u regionu Jugoistok izglasane OŠ „Jeremija Ilić Jegor“ iz Rgotine, OŠ „Radoš Tošić“ iz Istoka, OŠ „Petar Kočić“ iz Zubinog Potoka, OŠ „Braća Aksić“ iz Lipljana i OŠ „Drinka Pavlović“ iz Kuršumlije.

Autor: RTV „Biser“, Izvor: MTS