Na današnji dan 1991. godine rođena je srpska reprezentativka i osvajačica zlatne medalje na Olimpijskim igrama 2012. godine u tekvondou Milica Mandić.

Vikipedija

Milica Mandić je rođena 6. decembra 1991. godine u Beogradu. Na Letnjim olimpijskim igrama 2012. godine takmičila se u kategoriji preko 67 kg u kojoj je osvojila zlatnu medalju. To je treća medalja koju je Srbija osvojila na Letnjim olimpijskim igrama 2012. godine i prva zlatna otkako Srbija učestvuje kao samostalna država.

Krajem 2012. godine Olimpijski komitet Srbije proglasio ju je za najbolju sportistkinju, a dobila je i „Zlatnu značku“ dnevnog lista Sport. 2013. godine. Naredne godine osvojila je zlatnu medalju u kategoriji do 73 kilograma na Otvorenom prvenstvu Španije u Alikanteu. Iste te godine je na Mediteranskim igrama u Mersinu osvojila srebrnu medalju.

U toku 2014. godine osvojila je srebrnu medalju na kontinentalnom šampionatu koje se održalo u Bakuu. Na turniru G1 u Austriji i Lozani odnela je kući zlato, dok je na pozivnom turniru G4 u Kini odnela bronzu. Međutim, turnir u Kini bio je prvi gde se dobijala novčana nagrada, pa je sa sobom ponela i hiljadu dolara. Kasnije je i na korejskom G2 turniru osvojila prvo mesto.

Tokom 2016. i 2017. godine osvojila je srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu i Evropskom prvenstvu u olimpijskim kategorijama, kao i zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu. Prošle godine osvojila je zlato na Evropskom klupskom prvenstvu.

Izvor: studnel.com