U kovid bolnici u Požarevcu trenutno je na lečenju 113 pacijenata sa simptomima koronavirusa, od kojih je 16 iz Beograda, a ostali su iz Braničevskog okruga.

RTV Biser

Infekcija je potvrđena kod oko 60 njih, za ostale čekamo rezultate testova. Među kovid pozitivnima je i osam pacijenata koji su na dijalizi.

Tokom jučerašnjeg dana obavljeno je 26 pregleda, od čega je 12 osoba primljeno na bolničko lečenje. Nažalost, bio je  i jedan smrtni ishod. Reč je o ženskoj osobi iz Požarevca, 1944. godište koja je bila pozitivna i preminula od posledica infekcije.

Raste broj osoba na respiratoru, trenutno je njih osam intubirano, dok je šest pacijenata na neinvazivnoj ventilaciji (NIV). Oko 60 njih prima dodatni kiseonik. Sve češći su teži oblici infekcije, pa je i opšta klinička slika kovid pacijenata od srednje teške ka težoj.

Infekcija je potvrđena i kod 50 zaposlenih u Opštoj bolnici Požarevac, od kojih je na bolničkom lečenju jedan zdravstveni radnik i jedan nemedicinski radnik.

Apeluje se na građane Braničevskog okruga da poštuju mere zaštite kako bi sprečili dodatno širenje infekcije, sačuvali živote i zdravstveni sistem.

Zelena zona u Opštoj bolnici Požarevac funkcioniše bez problema i u njoj su trenutno na lečenju 102 pacijenta.

Autor: RTV Biser, Izvor: OBP