Opština Žabari, u petak, 09. septembra 2022.godine raspisala je Javni poziv za dodelu bespovratnih novčanih sredstava u visini paketa štampanih udžbenika za prvi razred za učenike osnovnih škola na teritoriji opštine Žabari za školsku 2022/2023. godinu.

boy in gray long sleeve shirt holding pen

Foto: Pixabay/Kuanish Reymbaev

Rok za prijavljivanje je do 14. oktobra 2022. godine.

Bespovratna sredstva iz ovog javnog poziva namenjena su za kupovinu, odnosno pokriće troškova već kupljenih štampanih udžbenika za prvi razred za učenike osnovnih škola na teritoriji opštine Žabari, osim učenika koji su već dobili besplatne udžbenike po programu Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja za školsku 2022/23 .

Sredstva se dodeljuju jednokratno, a dobiće ih roditelji, odnosno zakonski zastupnici učenika prvog razreda.

Obrazac prijave za javni poziv, uputstvo za popunjavanje prijave sa spiskom traženih priloga za javni poziv i obaveštenje/izjava o obradi podataka o ličnosti preuzimaće se počev od 09. septembra 2022. godine na sajtu opštine Žabari, na adresi: www.zabari.org.rs,

Prijave na javni poziv u pisanom obliku na obrascu prijave dostavljaju se na adresu: Opština Žabari, Kneza Miloša 103, 12374 Žabari putem pošte ili putem pisarnice.

Sredstva će biti uplaćena svakom pojedinačnom podnosiocu blagovremene i potpune prijave na javni poziv na tekući račun naznačen u prijavi podnosioca. Prosečan iznos za isplatu je 8.880 dinara, a zavisi od osnovne škole u koju je upisano dete podnosioca, odnosno koje je izdavače za štampane udžbenike ta škola odabrala.

Obaveštenja o javnom pozivu se mogu dobiti na broj telefona: 012/ 250-130.