Spas od tropskog talasa koji je bio na snazi prethodne nedelje mnogi su potražili ispod klima-uređaja, unošenjem velike količine tečnosti ili rashlađivanjem pored reka i jezera.

Foto: RTV Biser

Dobra vest je da ćemo od ekstremnih vrućina odahnuti za vikend, kada se očekuje umerenije toplo i uglavnom suvo vreme.

Subota bi mogla da protekne uz lokalni razvoj oblačnosti i pljuskove s grmljavinom, samo u centralnim i južnim predelima, dok će duvati slab i umeren, zapadni i severozapadni vetar.

Slično vreme meteorolozi predviđaju i za nedelju, kada se uz pretežno sunčano vreme u većini krajeva naše zemlje, nestabilnost očekuje samo ponegde u brdsko-planinskim predelima.

– Od nedelje će se najverovatnije uspostaviti sinoptika koja je dovela i do ovog vrelog talasa. Nad središnjom Evropom će se opet razviti visinski ciklon, a preko nas će se pokrenuti strujaje vazduha iz severne Afrike i već u naredni utorak maksimumi bi bili oko +36 stepeni Celzijusa – navodi Čubrilo.

Kako piše, na sreću onih što rade na otvorenom ili teško podnose ovakvo vreme, olakšanje stiže već od naredne srede, kada se očekuje svežije i nestabilno vreme, dok oko 03. jula ima izgleda za osetnije osveženje.

Izvor: novosti