Регионални форум здравственог, велнес и спа туризама биће одржан у Београду 15. априла.

Ilustracija/Pixabay

Форум организује национални Кластер здравственог, велнес и спа туризма Србије уз подршку регионалног међувладиног форума 17 земаља Централноевропске иницијативе (ЦЕИ), Европског удружења бања (ЕСПА) и Министарства трговине, туризма и телекомуникација Србије.

На онлајн скупу ће учествовати предавачи и професионалци из области руралног и бањског туризма из 10 држава чланица Централноевропске иницијативе.

Главна тема Форума је одржив развој руралног и здравственог туризма у условима пандемије ковид 19, имајући у виду примере добре праксе европских лидера у руралном и здравственом туризму и најновије трендове у њиховом развоју.

На форуму ће бити представљен концепт Европског удружење бања за опоравак од последица короне у европским бањама и климатским местима у државама чланицама Централноевропске иницијативе, укључујући и Србију.

– У складу са пандемијом ковида 19, која је погодила читав свет, профил гостију се мења и сходно томе неопходно је креирати иновативне туристичке производе и туристичку понуду која ће подржати очување имунитета здравих људи, као и очување здравља и квалитета живота великог броја људи који се опорављају од последица те болест – наводи се у саопштењу организатора 11. ЦЕИ Регионалног форума.

Извор: екапија