WhatsApp postaje sve komercijalniji: kupovina bi trebala biti moguća jednostavno putem chata. Funkcija plaćanja je već najavljena.

Pixabay

Messenger usluga WhatsApp u budućnosti će svojim korisnicima omogućiti da proizvode kupovinu direktno iz chata pri čemu će krajnji kupci koristiti svoju uobičajenu aplikaciju WhatsApp i neće morati da instaliraju drugu.

S druge strane, manje kompanije koje nude robu i usluge koriste posebnu poslovnu aplikaciju iz WhatAsppa da odgovore na upite kupaca. Za veće kompanije Whatsapp takođe nudi interfejs (API) za sisteme za brigu o kupcima ili softver za upravljanje robom umesto aplikacije za pametni telefon. To znači da će se moći da reši veći broj upita kupaca.

Generalni direktor Whatsappa Matt Idema rekao je da je pandemija korona virusa jasno stavila do znanja da su kompanijama potrebni brzi i efikasni načini za pružanje usluga kupcima.

Whatsapp je u to vreme postao lagan i prikladan resurs. Sada je važno proširiti uslugu. Whatsapp će proširiti mogućnosti potrošača da saznaju o dostupnim proizvodima i da kupuju direktno putem chata.

Izvor: bankar.me