Omladina Malog Crnića u saradnji sa Kancelarijom za mlade opštine Malo Crniće, a uz podršku programa „Mladi su zakon“, sprovodi projekat pod nazivom „Zemlja košarke“.

Mladi su zakon

U okviru projekta biće sprovedena i akcija košenja i čišćenja kompletne površine poligona. Obeležja košarkaškog terena biće obnovljena, a konstrukcije koševa ispolirane i prefarbane. Dotrajale table, podkonstrukcije i obručevi biće uklonjeni i zamenjeni potpuno novim i modernijim. Biće nabavljeno i više košarkaških mrežica za rezervu.

„Akcija će biti sprovedena u narednih mesec dana. Ovo je samo prvi korak u renoviranju kompletnog stadiona malih sportova u Malom Crniću. Nakon toga se ubrzo očekuje još sličnih projekata u još nekim mestima u našoj opštini“, izjavio je koordinator KZM, Nemanja Pavlovski.

Konkurs „Mladi su zakon 2020“ za finansiranje i podršku ideja mladih (od 15 do 30) godina pod nazivom “Šta nam teško” je otvoren od 30. jula 2020. godine.

Кroz ovaj konkurs će se do decembra 2020. godine podržati 150 omladinskih volonterskih projekata širom Srbije u iznosu od 20.000 do 42.000 dinara po projektu, a ukupno sa čak 5.460.000 dinara!

Кonkurs „Šta nam teško“ sprovode Mladi istraživači Srbije u partnerstvu sa Pokretom gorana Vojvodine iz Sremskih Кarlovaca, CeGraD-om iz Obrenovca, TIM 42 iz Leskovca, EMPOWER iz Požege uz podršku Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.

Principi kojima se vode u podršci #ŠtaNamTeško omladinskih volonterskih akcija su:

  •     Podrška ličnom i društvenom osnaživanju mladih
  •     Poštovanje ljudskih i manjinskih prava, ravnopravnost i zabrana diskriminacije
  •     Jednake šanse za sve
  •     Značaj mladih i njihove društvene uloge
  •     Aktivno učešće mladih u razvoju celog društva i svojih zajednica
  •     Saradnja aktera iz svih sektora za podršku volontiranja mladih
  •     Društvena odgovornost i solidarnost

Autor: RTV „Biser“, Izvor: KZN Malo Crniće