Zabrana kretanja će najverovatnije i ovog vikenda biti na snazi – od petka u 18 časova, do ponedeljka u 5 časova, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Foto: N1

„Ovog vikenda biće od petka u 18 časova do ponedeljka u pet ujutro. Pretpostavljam. A kasnije ćemo da vidimo u skladu sa epidemiološkom situacijom i savetima lekara“, rekao je Vučić nakon obilaska bolnice u Vojno-medicinskom centru „Кarabruma“.

Vučić je rekao da su stručnjaci rekli da ne sme da bude popuštanja bar još dve nedelje.

„Mnogi će da se ljute. Ali ja slušam svaki dan lekare i oni su za to da se produži za najmanje dve nedelje zabrana kretanja, posebno vikendom kada su najveće gužve. Danas imamo bolji rezultati zbog dobrih vikenda, poslednje dve nedelje“, rekao je Vučić.

Dodao je da će, kada prođu aktuelne mere, svi pričati da je moglo drugačije, ali da je on srećan što je država svojim merama uspela da sačuva živote ljudima.

„Izolacijom i odgovornošću smo sačuvali naše stanovništvo, pre svega roditelje. I ja sam im zahvalan što su dobro to razumeli, kao i da to niko ne čini zato što ih mrzi nego zato što ih voli. Lako je govoriti kada sve prođe, posle bitke svi su generali. Ali kada je bilo potrebno da se nešto uradi, oni su se sakrili“, rekao je on.

Izvor: N1