Председник Србије Александар Вучић рекао је у обраћању јавности да се насиљем у политици ништа неће постићи, замоливши људе да се не окупљају бар до краја маја.

Фото: информер

Председник је на конференцији замолио учеснике изборне трке да кампања протекне без насиља и да се покаже пуно поштовање за политичке противнике и оне који мисле другачије, без обзира на којој се стране налазе.

“Неколико стотина метара одавде одржава се скуп, а добио сам податке о броју присутних, 5.790 присталица углавном Српске напредне странке и 64 или 65 присталица покрета Двери. Ово не говорим да бих се хвалио већ да кажем људима да се бар до краја маја не окупљају. Формални организатор није СНС већ неко удружење и асоцијација. То није одговорно понашање људи који су звали присталице”, рекао је Вучић.

Истакао је да пребројавање није потребно, већ јединство и заједништво.

У условима кад нисмо завршили са епидемијом коронавируса, иако је ситуација неупоредиво боља, недопустиво је да грђане излажемо здравственој опасности, истакао је Вучић.

Председник је замолио да се поштује демократски поредак Србије.

“Драго ми је што је Шеварлић прекинуо штрајк глађу, он је храбар старији човек а учинио је то због медијског фалсификата који су приредили одређени медији, али шта да радите”, рекао је председник.

Истакао је да је разговарао са посланицима СНС-а који штрајкују глађу, замоливши их да од тога одустану.

Нагласио је да ће сви који буду правили нереде, без обзира којој страначкој опцији припадали, бити процесуирани.

Вучић је напоменуо да се насиљем у политици ништа неће постићи. Према његовим речима, грађани Србије имају безброј примедби на тужилашто.

Председник Вучић позвао је све политичке актере да узму учешће на изборима и пожелео им фер демократску кампању.

“За нас је од пресудног значаја да поштујемо мере лекара, али и да гледамо напред. Србија ће ове године бити земља са највећом стопом раста у Европи, што очекујемо и наредне и 2022. године. Молим грађане да размисле да део или целе своје одморе проведу у Србији. Она је прелепа и не заостаје ни за чиме за другим земљама. Још једном хвала свима који подржавају мој рад. Свима за које знам да нису могли да трпе и да слушају само речи увреде, да покажемо поштовање према онима који другачије мисле”, навео је Вучић.

Извор: РТС

Podeli