Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je u obraćanju javnosti da se nasiljem u politici ništa neće postići, zamolivši ljude da se ne okupljaju bar do kraja maja.

Foto: informer

Predsednik je na konferenciji zamolio učesnike izborne trke da kampanja protekne bez nasilja i da se pokaže puno poštovanje za političke protivnike i one koji misle drugačije, bez obzira na kojoj se strane nalaze.

„Nekoliko stotina metara odavde održava se skup, a dobio sam podatke o broju prisutnih, 5.790 pristalica uglavnom Srpske napredne stranke i 64 ili 65 pristalica pokreta Dveri. Ovo ne govorim da bih se hvalio već da kažem ljudima da se bar do kraja maja ne okupljaju. Formalni organizator nije SNS već neko udruženje i asocijacija. To nije odgovorno ponašanje ljudi koji su zvali pristalice“, rekao je Vučić.

Istakao je da prebrojavanje nije potrebno, već jedinstvo i zajedništvo.

U uslovima kad nismo završili sa epidemijom koronavirusa, iako je situacija neuporedivo bolja, nedopustivo je da grđane izlažemo zdravstvenoj opasnosti, istakao je Vučić.

Predsednik je zamolio da se poštuje demokratski poredak Srbije.

„Drago mi je što je Ševarlić prekinuo štrajk glađu, on je hrabar stariji čovek a učinio je to zbog medijskog falsifikata koji su priredili određeni mediji, ali šta da radite“, rekao je predsednik.

Istakao je da je razgovarao sa poslanicima SNS-a koji štrajkuju glađu, zamolivši ih da od toga odustanu.

Naglasio je da će svi koji budu pravili nerede, bez obzira kojoj stranačkoj opciji pripadali, biti procesuirani.

Vučić je napomenuo da se nasiljem u politici ništa neće postići. Prema njegovim rečima, građani Srbije imaju bezbroj primedbi na tužilašto.

Predsednik Vučić pozvao je sve političke aktere da uzmu učešće na izborima i poželeo im fer demokratsku kampanju.

„Za nas je od presudnog značaja da poštujemo mere lekara, ali i da gledamo napred. Srbija će ove godine biti zemlja sa najvećom stopom rasta u Evropi, što očekujemo i naredne i 2022. godine. Molim građane da razmisle da deo ili cele svoje odmore provedu u Srbiji. Ona je prelepa i ne zaostaje ni za čime za drugim zemljama. Još jednom hvala svima koji podržavaju moj rad. Svima za koje znam da nisu mogli da trpe i da slušaju samo reči uvrede, da pokažemo poštovanje prema onima koji drugačije misle“, naveo je Vučić.

Izvor: RTS