Predsednik Vučić rekao je da nema opuštanja jer bi moglo skupo da nas košta, ali mere će biti blaže. Prva mera će biti skraćenje policijskog časa, umesto od 17, biće od 18 časova, penzioneri će imati od 18 časova do 01 pola sata da prošetaju, a sami će moći da izaberu u koje vreme.

Foto: Politika

„Ne mogu da kažem da li virus slabi, a bolji rezultati su posledica veće discipline i da se ide na ublažavanje mera“, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

„Važno je da slušamo struku i lekare, ono što sam video po rezultatima je da se Vojvodina i sever Srbije umiruje, Beograd je sve bolji, dobar deo Zapadne i centralne Srbije takođe je sve bolji, jedino gde imamo problem je okolina Niša. Aleksinac, Doljevac, Toplički okrug, Doljevci i Aleksinac se pokazao kao problematiča, Leskovac je bolji nego što je bio, takođe Smederevo i Smederavska Palanka su mali problem. Svuda gde smo imali veliki priliv ljudi iz inostranstva je bio problem“, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić gostujući u emisiji „Vreme korone“ na TV Pink.

Vućić je  pozvao sve građevinare da od utorka krenu punom parom na posao, i one koji su na otvorenom i one na zatvorenom uz naravno propisane mere distanciranja. „Od utorka otvaramo gotovo sve zanatske radnje, serveisne radionice, obućari, krojači… Sve druge radnje su predviđene da se otvore 27. aprila naravno ako sve bude kako treba sa koronom, ukoliko se nešto promeni povućićemo ove ublažene mere“, istakao je predsednik Vučić, i dodao da će frizerski saloni, saloni lepote i teretane početi da rade posle 27. aprila, ali uz posebnu zaštitu.

Otvaranje restorana i kafića planirano je u periodu od 3. do 10 maja, ali uz pravljenja distance. Međutim, ako krene lošije povući ćemo sva ublažavanja mera i vratiti na postojeće. Između 4. i 11. maja predviđeno je otvaranje hotela, banja, tržnih centara, restorana, kafića, međugradskog saobraćaja.

Što se tiče ekeonomije, predsednik Vučić je rekao da je veliki optimista i da ćemo imati najveći rast u Evropi.

 

Izvor: RTV „Biser“, TV Pink