Danas očekujemo promenljivo oblačno vreme i niže temperature. Veći deo teritorije će ostati suv sa povremenim sunčanim intervalima, dok će na jugu i istoku zemlje biti povremene kratkotrajne kiše. Vetar će biti blag do umeren, uglavnom iz zapadnog i severozapadnog pravca, a ka večeri će promeniti pravac na jugoistočni. Minimalne temperature kretaće se između 8 i 12 stepeni Celzijusa, dok će maksimalne vrednosti biti u rasponu od 17 do 20 stepeni.

Foto: RTV Biser

U četvrtak nas očekuje promenljivo oblačno vreme. Na severu zemlje će biti suvo, dok se u drugim regionima može očekivati povremena kiša ili kratkotrajni pljuskovi. Vetar će biti uglavnom slab do umeren, osim u košavskom području gde će biti jak i dolaziti sa juga i jugoistoka. Minimalne temperature će se kretati između 5 i 10 stepeni Celzijusa, dok će maksimalne vrednosti biti u rasponu od 17 do 21 stepen.

U petak, ujutro očekujemo pretežno vedro ili delimično oblačno vreme, suvo i vetrovito, sa umerenim do jakim južnim i jugoistočnim vetrovima, a na planinama i u Banatu mogući su i olujni udari vetra. Tokom popodneva, očekujemo jače naoblačenje praćeno kišom i lokalnim pljuskovima sa severa i zapada, koje će se širiti prema ostalim delovima zemlje tokom večeri i noći. Vetar će se promeniti na severozapadni. Minimalne temperature će biti između 6 i 13 stepeni Celzijusa, a maksimalne vrednosti će se kretati u rasponu od 18 do 22 stepena.