„Kатар ервејз“ поклања 100.000 бесплатних авионских карата за све медицинске раднике света у знак захвалности за њихово херојско залагање током пандемије.

Фото: б92

Kарте ће бити доступне за резервисање од данас, на Међународни дан медицинских сестара/техничара, чиме се ова компанија захваљује на, како се наводи, херојском чину залагања медицинских радника широм света, саопштено је из те авио-компаније.

Бесплатне карте ће бити доступне за резервисање од 12. до 18. маја ове године.

Медицински радници се могу пријавити за ову специјалну понуду на страници qатараирwаyс.цом/ТханкYоуХероес, тако што ће попунити формулар и примити специјални промотивни код, а на основу система „ко се пре пријави“.

Медицински радници из целог света остварују право на бесплатне карте, а како би компанија омогућила транспарентан и поштен начин доделе карата, свака држава ће добити одређени број карата, зависно од популације државе, распоређено на период од седам дана, од 12. до 18. маја.

Током трајања кампање, карте ће се додељивати сваког дана, а добитници ће резултате моћи да виде минут након поноћи, према временској зони Kатара.

Свих 100.000 медицинских радника који преузму промотивни код, моћи ће да резервишу до две бесплатне повратне карте у економској класи за било коју од доступних „Qатар Аирwаyс дестинација“ – једну за себе и једну са сапутника.

Kарте морају бити резервисане до 26. новембра и искоришћене до 10. децембра 2020. године.

Kарте су, кажу у овој компанији, потпуно флексибилне са неограниченим бројем промена дестинација и датума путовања без икаквих накнада.

Цена карте и накнада су покривене од стране Kатар Ервејза, док се аеродромске таксе морају платити, а ова понуда је доступна само на летовима Qатар Аирwаyс-а.

Медицински радници који могу да остваре погодности су: доктори, медицински техничари, медицинске сестре, болничари, фармацеути, лабораторијски техничари и медицински истраживачи, а важећа ИД картица од стране послодавца мора бити приложена на аеродрому током пријаве на лет.

Медицинским радницима ће бити уручен и ваучер са 35 одсто попуста који остварују у Qатар Дутy Фрее продавницама на Међународном аеродрому Хамад у Дохи, које могу искористити до 31. децембра 2020.

Kомпанија Kатар Ервејз је недавно објавила да је започела фаза поновног проширења мреже дестинација у складу са потражњом али и укидању рестрикција које су настале услед тренутне ситуације.

Планирано је успостављање летова на 52 дестинације до краја маја, а тај број ће се повећати на 80 у јуну.

У саопшетњу се наводи да ће компанија примењивати све мере заште према препорукама Светске здравствене организације као и да су протеклих месеци радили 24 часа дневно, увели додатних 100 чартер летова, и вратили више од милион путника у њихове матичне државе.

Извор: б92