Kompanija Vip mobile otvorila je danas u 9 časova ujutru prvu virtuelnu prodavnica na teritoriji Srbije, koju korisnici mogu da posete bez napuštanja sopstvenog doma.

Foto: Pixabay

Korisnici će u realnom vremenu moći da posete prodavnicu putem svojih računara i mobilnih telefona i da, kroz interakciju uživo sa odabranim savetnikom, dobiju detaljniji prikaz željenog uređaja ili usluge, preporuku i odgovore na dodatna pitanja, ali i da obave onlajn kupovinu.

Nakon toga, kupljeni uređaj se plaća pouzećem, a dostavlja kurirskom službom.

Vip virtuelna prodavnica tako predstavlja kombinaciju onlajn kupovine i odlaska na fizičko prodajno mesto. U prodavnici će u svakom trenutku na raspolaganju biti tri prodavca, a radno vreme će biti od 9 do 21 časova svakog radnog dana.

Nakon što korisnici unesu broj telefona, savetnik će ih direktno kontaktirati putem jednosmernog video poziva. Ukoliko dođe do smetnji klijenti imaju opciju za dopisivanje sa prodavcima.

Prilikom dopisivanja, prodavac može da zainteresovanima prikaže i druge ponude kompanije ili da ih uporedi sa drugim operatorima.

Prva virtuelna prodavnica u Srbiji, dimenzija 50 kvadratnih metara, biće smeštena u biznis centru Navigator, korporacijskom sedištu kompanije Vip mobile i ponudiće korisnicima isti asortiman proizvoda koji se nalazi na svim Vip prodajnim mestima.

U Vip mobile navode da je ovaj način u Srbiju uveden nakon istih prodavnica koju je matična kompanija A1 grupa otvorila u drugim zemljama regiona, a da je najbolji odziv za sada zabeležen u Hrvatskoj.

Ocenjuju da je to zbog toga što stanovnici našeg podenblja prednost daju kupovini uživo, prilikom koje sa prodavcem mogu da popričaju, uporede ponude u slučaju da se dvoume, ali i izbliza pogledaju uređaje koje nameravaju da kupe.

„Pre par dana je Narodna banka Srbije objavila da je onlajn kupovina u Srbiji 80 odsto viša nego u istom periodu prošle godine. Iako se čini da su nas nedavne okolnosti uvele u prisilnu digitalizaciju, verujem da smo već bili spremni da veliki deo obaveza i aktivnosti preselimo u digitalni svet. Ujedno, to je i logičan nastavak razvoja i unapređenja poslovanja kompanije Vip mobile, koje je od početka usmereno na tehnološke inovacije koje doprinose daljem razvoju digitalnog društva“, saopštio je Dejan Turk, generalni direktor Vip mobile i A1 Slovenija.

Izvor: Nova ekonomija