Nakon što je 11. maja počeo da radi Muzejsko – turistički kompleks „Šarganska osmica“, u subotu, 23. maja 2020. godine, mokrogorskom uskom prugom kreće i muzejski voz „Nostalgija“. Redovni polasci iz stanice Mokra Gora biće u 10.30 i u 13.30 sati. Ovogodišnja turistička sezona trajaće do 31. oktobra 2020. godine.

Foto: infrazs.rs

Putnici u „Nostalgiji“ u obavezi su da tokom putovanja koriste zaštitne maske i rukavice, drže bezbednu distancu, kao i da prate uputstva konduktera.

„Srbija Voz“ i „Infrastruktura železnice Srbije“ apeluju na sve putnike i korisnike turističkih i ugostiteljskih usluga na „Šarganskoj osmici“ da se ponašaju odgovorno i u skladu sa svim preporukama.

Cene karata za muzejski voz „Nostalgija“ su nepromenjene, i na relaciji Mokra Gora – Šargan Vitasi za odrasle iznosiće 900 dinara, za decu do 14 godina 450 dinara, dok je za decu do 6 godina prevoz besplatan.

Pandemija virusa Кovid – 19 odložila je ovogodišnju turističku sezonu u Mokroj Gori. Nakon ublažavanja mera u borbi protiv ove zarazne bolesti, radnici „Infrastrukture železnice Srbije“ u Muzejsko-turističkom kompleksu „Šarganska osmica“ oprali su, očistili i dezinfikovali su sve smeštajne i druge turističke i ugostiteljske objekte i opremu u Mokroj Gori, a na ulazu u kompleks postavljene su i dezo barijere.

Na taj način, Muzejsko-turistički kompleks u potpunosti spreman dočekuje ovogodišnji početak turističke sezone, u potpunosti u skladu sa svim merama zaštite protiv korona virusa.

Izvor: infrazs.rs