Lenka Ćojbašić, dobitnica je replike Milivojevog štapa četvrte večeri festivala “Milivojev štap i šešir”, za ulogu Roze u predstavi “Tre sorele”, Amaterskog pozorišta „Teatar 13“ – Blace, po tekstu Stevana Koprivice i u režiji Zorana Cvetkovića.

Žiri festivala u sastavu Vesna Stanković, glumica, Vera Zarić Mitrović, direktorka Narodne biblioteke Požarevac i Ljiljana Dabić, direktorka Galerije „Milena Pavlović Barili“, doneo je odluku da nagradu za Slikovito kreirani lik dodeli Saši Saviću za ulogu Damjana.

Publika je u prilici da sve predstave koje su na programu festivala gleda svakog dana od 20 sati na zvaničnom kanalu Centra za kulturu Požarevac.

Svake večeri festivala dodeljuju se dve nagrade – za slikovito predstavljanje lika i glavnu nagradu – repliku Milivojevog štapa. Iz kruga celovečernjih dobitnika, najboljem glumcu/glumici biće dodeljena i replika Milivojevog šešira, čime će biti kompletirana nagrada.

Večeras od 20 časova, biće emitovan snimak predstave Opet plače, al’ sad od sreće“, Gradskog pozorišta Jagodina, po tekstu Novice Savića i u režiji Branka Popovića.

 

Autor: RTV Biser, Foto: CZK Požarevac