У Великом Градишту, вечерас у 19,30 сати, почиње програм свечаног затварања и доделе награда 13. Међународног филмског фестивала СИЛАФЕСТ. Програм се одржава на сцени у градском парку поред Дунава. 

СИЛАФЕСТ је део ланца филмских фестивала CIFFT који под патронатом Светске туристичке организације – UNWTO окупља најбоље фестивал ове врсте филмова у свету који се одржавају у Њујорку, Лос Анђелесу, Варшави, Берлину, Кану, Порту, Бечу, Истанбулу… 

Ова јединствена туристичко-еколошка манифестација на нашим просторима, уобичајено окупља десетине, туристичких радника, редитеља, продуцената и других твораца туристичких и еколошких филмова из читавог света који су се нашли у ужем избору за фестивалске награде. 

Ове године је од 196 пристиглих филмова, селекциона комисија одлучила да жирију и фестивалској публици прикаже 55 најбољих остварења. Те филмове ће заинтересовани у Великом Градишту моћи да виде уживо. Заинтересовани из целог света ће моћи, као и прошле године, да их виде на линку  КЛИКНИ ОВДЕ  или једноставно  претрагом на YouTube каналу SILAFEST ONLINE 2021

Овогодишњи чланови жирија су Andreas Mescuh продуцент из Граца, Аустрија, Љилљана Черовић, дугогодишњи службеник ТОС, Србија, Искра Максимовић дирецтор туристичког комплекса “Тврђава Голубачки град” и Shubra Vandit, редитељ из Индије. Председник жирија је Julian McDonell редитељ и продуцент из Лондона, један од ранијих добитника гран прија СИЛАФЕСТ-a. 
 
На тај начин ће СИЛАФЕСТ 2021 бити једна од ретких традиционалних туристичких и филмских манифестација која се ове године одржати паралелно – уживо и онлајн.
Izvor: velikogradiste