Na osnovu odluke Tima za praćenje i koordinisanje primene preventivnih mera u radu škola, formiranog od strane Kriznog štaba, drugi model organizacije obrazovno-vaspitnog rada primenjivaće se od 6. septembra 2021. godine i u SREDNJIM ŠKOLAMA na teritoriji GRADA KRAGUJEVCA i OPŠTINE VELIKO GRADIŠTE.

Foto: Pixabay

 

U režimu drugog modela nastave ostaju i SREDNJE ŠKOLE u 15 jedinica[1] za koje je odluka doneta prošle nedelje. Drugi model nastave podrazumeva da se obrazovno-vaspitni proces organizuje kombinovanjem neposredne nastave i nastave na daljinu, a odeljenja su podeljena u grupe.

Takođe na snazi ostaje odluka o primeni trećeg modela, odnosno onlajn nastave u svim SREDNJIM ŠKOLAMA u opštini TUTIN i OSNOVOM I SREDNJIM školama na teritoriji AP KOSOVO I METOHIJA.

U svim ostalim osnovnim i srednjim školama u Srbiji primenjuje prvi model organiizacije obrazovno-vaspitnog rada koji podrazumeva neposerednu nastavu u školama.

Odluka o načinu organizacije nastave u osnovinim i srednjim školama doneta je u skladu sa odlukama i zaključcima Kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti Covid-19 i stručnim uputstvima za organizaciju obrazovno-vaspitnog rada u osnovnoj i srednjoj školi za školsku 2021/2022. godinu.

[1] KLADOVO, PETROVAC NA MLAVI, NOVA VAROŠ, PRIBOJ, UŽICE, VALJEVO, DESPOTOVC, JAGODINA, PARAĆIN, SVILAJNAC, REKOVAC, ĆUPRIJA, PREŠEVO, NOVI PAZAR I BOJNIK