Skupština opštine Veliko Gradište raspisuje Javni poziv za dostavu predloga kandidata za dodelu nagrade ove opštine.

Vikipedija

Skupština opštine Veliko Gradište donela je Odluku o utvrđivanju 2. avgusta za Dan opštine Veliko Gradište, kao i Odluku o ustanovljenju i dodeli Opštinske nagrade i drugih javnih priznanja.

Opštinska nagrada dodeljuje se kao najviše društveno priznanje ustanovama, preduzećima, mesnim zajednicama, organima, organizacijama, udruženjima građana i pojednicima, iz zemlje i inostranstva, koji su postigli i postižu izuzetne rezultate i dostignuća u svim oblastima rada i stvaralaštva, od značaja za unapređenje, razvoj i afirmaciju opštine Veliko Gradište (privreda, poljoprivreda, obrazovanje, zdravstvo, nauka, kultura, sport, humanitarna delatnost, poseban doprinos afirmaciji opštine i naseljenog mesta i druge oblasti javnog života) kao i najboljim učenicima i studentima sa teritorije opštine Veliko Gradište.

Opštinska nagrada dodeljuje se svake godine, na svečanoj sednici Skupštine opštine, a povodom Dana opštine.

Pravo predlaganja kandidata za Opštinsku nagradu imaju odbornici Skupštine opštine Veliko Gradište, članovi Opštinskog veća, organi, organizacije, mesne zajednice, udruženja građana, preduzeća, ustanove i svojim potpisima najmanje  10 građana.

Predlog se dostavlja u pisanoj formi, sadrži sve potrebne podatke o kandidatu, mora biti obrazložen i obavezno mora sadržati naznaku oblasti za koju se predlaže.

Predlozi se dostavljaju u zatvorenoj koverti sa naznakom – Predlog za opštinsku nagradu – Skupština opštine Veliko Gradište, Žitni trg broj 1, 12220 Veliko Gradište.

Autor: RTV „Biser“