U gradskom parku u Velikom Gradištu, na poligonu malih sportova, juče u popodnevnim časovima, uz bogat program i brojne posetioce, svečano je otvoreno klizalište.

Foto: velikogradiste.rs

Obraćajući se najmlađima, predsednik opštine Dragan Milić je poručio: “Kažu mi da ste ove godine, pored toga što ste tako lepi, bili i mnogo dobri. I evo, to je razlog zašto je stiglo klizalište ovde.“, iznenadivši ih zanimljivim programom i gostima, uz poziv da izađu na led.

A došli su Deda Mraz i žene iz Biskuplja koji su svoj dobroj deci delili novogodišnje paketiće i domaće poslastice, devojka koja im je na licu iscrtavala ukrase i Leontina sa dečjim pesmama i sjajnom zabavom. U cilju promocije zdravih i ekoloških navika i sadnje zelenila za buduće generacije, opština je građanima obezbedila sadnice divlje trešnje i ruža koje su takođe deljene besplatno.

Klizanje i upotreba klizaljki su besplatni za sve učesnike na klizalištu koje će radnim danima raditi od 17 do 22 časa, a vikendom od 10 do 24 časa. Klizalište može da primi do 60 klizača po smeni na svakih sat vremena, pri čemu prednost imaju deca.

Tokom rada, na klizalištu su angažvani redari iako ga korisnici koriste na spostvenu odgovornost kao i roditelji koji su odgovorni za bezbednost svoje maloletne dece.

Samo u slučaju vremenskih neopgoda i drugih nepovoljnih situacija za nesmetan rad klizališta i sigurnost korisnika, klizalište će biti privremeno zatvoreno.