Grad Požarevac doneo je odluku o utvrđivanju lokacije i načina korišćenja površine javne namene za prodaju proizvoda za novogodišnji i božićni vašar.

Foto: Pixabay/eak_kkk

 

 

Odlukom se utvrđuje „Gradski park“ kao lokacija javne namene za prodaju proizvoda prigodnih za Novogodišnji i Božićni vašar u Gradu Požarevcu, u periodu od 18. decembra 2021. godine do 06. januara 2022. godine.

Prodaja proizvoda vršiće se iz privremenih objekata i to: 20 drvenih tezgi površine 1m2 sa 1m2 manipulativnog prostora, postavljenih prema tehničkoj skici sa rasporedom, površinom i namenom prodaje proizvoda, koju određuje komisija koju formira Gradsko veće Grada Požarevca.

Proizvodi koji će se prodavati na Novogodišnjem i Božićnom vašaru podeljeni su u tri kategorije, shodno kojima će se određivati namena prodaje u drvenim mobilnim tezgama i to:

1. novogodišnji pokloni (čestitke, ukrasi, zimske kape, šalovi, rukavice, čarape i slično);
2. rukotvorine i suveniri i
3. domaća hrana i piće (kuvano vino, kuvana rakija, domaći specijaliteti, med, domaći sirevi, gastronomija i slično).

Pravo na dodelu površine imaju registrovane zanatske, trgovinske i ugostiteljske radnje, registrovani vinari i proizvođači rakija, registrovana poljoprivredna domaćinstva, proizvođači organske i domaće hrane, proizvođači suvenira i rukotvorina organizovani u registrovana udruženja građana.

Prijavljivanje za učešće i prodaju proizvoda po ovoj odluci vršiće se u periodu od 13. decembra do 23. decembra 2021. godine.