Jovica Milutinović iz Požarevca investitor je stambeno-poslovnog objekta u ovom gradu, u ulici Bratstva jedinstva broj 22. Za urbanistički projekat i idejno rešenje bio je zadužen NA2 studio.

Presek (Foto: Print screen / Urbanistički projekat / NA2 studio)

U pitanju je objekat namenjen za višeporodično stanovanje, sa poslovanjem u prizemlju i stambenim prostorom i zajedničkim prostorijama na svim nadzemnim etažama, u ukupnoj BRGP 3.576,00 m2 , spratnosti Po+P+4+Ps.

U podrumskoj etaži planiranog objekta, nalaze se garaža za parkiranje vozila, tehničke prostorije, i zajednički prostor za vertikalne i horizontalne komunikacije.

U prizemlju objekta nalaze se dva poslovna prostora kao i nezavisni ulaz u objekat preko kog se ostvaruje pristup višim etažama.

Na višim etažama planirano je 30 stambenih jedinica. Stambene jedinice treba da su u okviru istog objekta, ali da su funkcionalno potpuno nezavisne od poslovnog sadržaja, da poseduju odvojen ulaz – vezu sa spoljnim prostorom. Stambene jedinice treba da sadrže sve potrebne prostore i da su koncipirane na način da zadovolje više standarde savremenog stanovanja u organizacionom i tehnološkom smislu.

Projektovano je ukupno 30 stambenih jedinica i to: u prizemlju ne postoji ni jedna stambena jedinica, na prvom spratu jedan jednosoban stan, jedan jednoiposoban stan, jedan dvosoban stan, tri dvoiposobna stana i jedan troiposoban stan; drugi, treći i četvrti sprat su identični kao prvi sprat (jedan jednosoban stan, jedan jednoiposoban stan, jedan dvosoban stan, tri dvoiposobna stana i jedan troiposoban stan) i na povučenom spratu dva troiposobna stana.

Potreban broj parking mesta je u potpunosti realizovan u okviru građevinske parcele. Na parceli je planirano pet parking mesta od kojih je jedno dimenzionisano za osobe sa invaliditetom. Ostala mesta za stacioniranje vozila obezbeđena su u okviru podzemne etaže – 27 parking mesta od kojih su 10 regulisana uz pomoć nezavisnog sistema parkiranja „Pit“

Na otvorenim površinama lokacije organizuju se interni kolski prilaz i parkiranje vozila, pešački prilaz objektu kao i uređene zelene površine

Urbanistički projekat za izgradnju stambeno- poslovnog objekta u Požarevcu nalazi se na javnom uvidu do 12. oktobra.

 

Autor: eKapija