Juče u 8 časova počela je imunizacija građana na teritoriji Grada Požarevca. Među prvima, vakcinu je primio gradonačelnik Saša Pavlović.

U Požarevac je stigao prvi kontingent kineskih vakcina od 3.600 doza koje su predviđene za Braničevski i Podunavski okrug od tog broja 990 je predato Domu zdravlja Požarevac za imunizaciju građana sa teritorije Grada Požarevca i Gradske opštine Kostolca.

Imunizacija je počela juče u 8 časova na dve lokacije u Gradu Požarevcu i jednoj lokaciji u Kostolcu sa ukupno šest ekipa. U Požarevcu jedan punkt je u Medicini rada a drugi za osobe sa invaliditetom u DZ, u Kostolcu je punkt u Medicini rada.

Ovim povodom medijima se obratio gradonačelnik Grada Požarevca Saša Pavlović koji je pozvao građane da se vakcinišu i time daju svoj doprinos u borbi protiv COVID-a.


“Danas imamo 200 lica koja će primiti prvu dozu kineske vakcine, to su po prioritetu starija lica. Građani koji se nisu prijavili na portalu e-uprave takođe mogu da dođu na punktove da se vakcinišu. Da podsetimo imunizacija zdravstenih radnika je otpočela već “fajzerovom” vakcinom i biće nastavljena u narednom periodu, (ukupno 171 zdravsteni radnik se vakcinisao kao i 14 lica u staračkom domu). Call centar poziva građane koje su se prijavili za vakcinaciju oko dogovora termina za vakcinaciju.“

Direktorka DZ Požarevac dr Snežana Stojković takođe je pozvala građane da se vakcinišu i time daju svoj doprinos u borbi protiv COVID 19. Ona je dodala da se imunizacija obavlja od 8 do 15 časova na svim punktovima.

Među prvima vakcinu su primili i medijski radnici iz Požarevca.

Izvor/foto. pozarevac.rs