Поводом освајања 3. места на републичком такмичењу за одбојкаше у пионирској категорији, градоначелник Града Пожаревца Саша Павловић уприличио је пријем за одбојкаше и стручни штаб ОК Млади радник.

Овом приликом градоначелник је истакао да му је велико задовољство што може да их све поздрави и да им честита на великом успеху:

“Треће место у држави која има титулу првака Европе у мушкој, а титулу првака Европе и света у женској конкуренцији има посебну тежину. Нарочито када узмемо у обзир да сте у Зрењанин и Клек отишли из релативно малог града, али велике одбојкашке средине са дугом традицијом. Иза себе сте оставили тимове из много већих градова попут Београда и Ниша и тиме доказали да се овде квалитетно ради. Неко ће можда рећи да су сребрне и златне медаље ипак сјајније од бронзе, али овај успех је далеко битнији као предуслов за оно што тек долази. Ту превасходно мислим на године пред вама и наду да ће клуб успети да што више вас сачува у својим редовима и доведе до наступа у сениорској селекцији Младог радника. Град Пожаревац и стратегија развоја спорта наслања се управо на оваква достигнућа а то је да млади суграђани добију прилику у свом граду и у свом тиму. Судећи по овом успеху, одбојкаши ће можда раније од осталих спортова успети да са својим снагама из млађих селекција донесу у Пожаревац државну титулу. Надамо се да ће баш неки од ових момака бити тај језичак на ваги која ће донети пехар националног шампиона или освајача Купа у наш град. Желим да се захвалим свима вама на достојном репрезентовању града, великом успеху и да посебно честитам најбољем смечеру турнира Николи Станојевићу и најбољем блокеру Петру Алексићу. Сигуран сам да ће се обојица сложити да су њихове награде производ напора и осталих саиграча а свима заједно, више од пехара, желим да и надаље уживају у овој игри.“

Испред клуба обратили су се тренер Иван Благојевић и Драган Марковић председник ОК Млади Радник, који су се захвалили локалној самоуправи на помоћи, родитељима и самим играчима на залагању у остваривању овог великог успеха.

У име играча и стручног штаба тренер Иван Благојевић уручио је градоначелнику медаљу са овог такмичења.

Извор: pozarevac.rs