Povodom osvajanja 3. mesta na republičkom takmičenju za odbojkaše u pionirskoj kategoriji, gradonačelnik Grada Požarevca Saša Pavlović upriličio je prijem za odbojkaše i stručni štab OK Mladi radnik.

Ovom prilikom gradonačelnik je istakao da mu je veliko zadovoljstvo što može da ih sve pozdravi i da im čestita na velikom uspehu:

“Treće mesto u državi koja ima titulu prvaka Evrope u muškoj, a titulu prvaka Evrope i sveta u ženskoj konkurenciji ima posebnu težinu. Naročito kada uzmemo u obzir da ste u Zrenjanin i Klek otišli iz relativno malog grada, ali velike odbojkaške sredine sa dugom tradicijom. Iza sebe ste ostavili timove iz mnogo većih gradova poput Beograda i Niša i time dokazali da se ovde kvalitetno radi. Neko će možda reći da su srebrne i zlatne medalje ipak sjajnije od bronze, ali ovaj uspeh je daleko bitniji kao preduslov za ono što tek dolazi. Tu prevashodno mislim na godine pred vama i nadu da će klub uspeti da što više vas sačuva u svojim redovima i dovede do nastupa u seniorskoj selekciji Mladog radnika. Grad Požarevac i strategija razvoja sporta naslanja se upravo na ovakva dostignuća a to je da mladi sugrađani dobiju priliku u svom gradu i u svom timu. Sudeći po ovom uspehu, odbojkaši će možda ranije od ostalih sportova uspeti da sa svojim snagama iz mlađih selekcija donesu u Požarevac državnu titulu. Nadamo se da će baš neki od ovih momaka biti taj jezičak na vagi koja će doneti pehar nacionalnog šampiona ili osvajača Kupa u naš grad. Želim da se zahvalim svima vama na dostojnom reprezentovanju grada, velikom uspehu i da posebno čestitam najboljem smečeru turnira Nikoli Stanojeviću i najboljem blokeru Petru Aleksiću. Siguran sam da će se obojica složiti da su njihove nagrade proizvod napora i ostalih saigrača a svima zajedno, više od pehara, želim da i nadalje uživaju u ovoj igri.“

Ispred kluba obratili su se trener Ivan Blagojević i Dragan Marković predsednik OK Mladi Radnik, koji su se zahvalili lokalnoj samoupravi na pomoći, roditeljima i samim igračima na zalaganju u ostvarivanju ovog velikog uspeha.

U ime igrača i stručnog štaba trener Ivan Blagojević uručio je gradonačelniku medalju sa ovog takmičenja.

Izvor: pozarevac.rs