У ковид болници у Пожаревцу тренутно је на лечењу 85 пацијената са симптомима коронавируса. Сви, осим двоје из Београда, су из Браничевског округа. Уколико се тренд ширења вируса настави, поново ће пацијенти бити распоређивани по унутрашњости јер су београдске болнице пуне.

RTV Biser

Више од две трећине хоспитализованих позитивно је на коронавирус, док се за остале чекају резултати тестова.

У Пожаревцу и околини бележимо нови раст броја грађана којима је потребно болничко лечење. У четвртак, 5.марта, у црвеној зони имали смо 15 пријема у болницу, протеклих дана у просеку смо хоспитализовали више од 10 пацијената дневно.

Јуче смо имали један смртни случај – реч је о особи женског пола из Великог Градишта, 1942.годиште, стоји у саопштењу Опште болнице Пожаревац.

Јутрос нијњ било ниједног интубираног пацијента на респиратору, док је петоро њих на неинвазивној вентилацији (НИВ)

Клиничка слика хоспитализованих се поново погоршава, све је више људи са тежим облицима болести услед ковида 19. Када је у питању старосна граница, у пожаревачкој ковид болници на лечењу је углавном радно способно становништво средње доби и старија лица, младих нема у већем броју. Приметно је да чешће хоспитализујемо по више чланова једне породице.

Међу нашим здравственим радницима тренутно  је инфекција потврђена код њих шесторо, сви су добро и нико није на болничком лечењу.

Апелујемо на грађане да поштују све мере заштите. То се односи и на вакцинисане грађане – сви који су примили прву дозу морају поштовати све мере,а они који су ревакцинисани, требало би минимум још три недеље да се штите у потпуности.

У зеленој зони тренутно је на болничком лечењу 148 лица.