Град Пожаревац  је у свом Службеном гласнику објавио Одлуку којом се ограничава број кућних љубимаца на само једног у једном стану, а одлука ступа на снагу за 8 дана.

Pixabay

Објављивање ове Одлуке револтирало је удружења за заштиту животиња, а из удружења ’’Пожаревачке шапице’’ кажу, да су обманути најавом да ће Град уважити њихиве сугестије и додају да их нико није позвао на консултације и разговор, иако су званичним путем поднели захтев.

“Свакодневно смо чекали позив на разговоре из Градске управе и помно пратили сва дешавања у вези са одлуком о кућним људбимци. Јутрос смо били затечени објавом у Службеном гласнику, у којој пише да забрана држања више од једног љубимца у једном стану ступа на снагу за осам дана”, за портал нова каже Душица Поповић Ђорђевић званични представник удружења “Пожаревачке шапице”.

Она се осврнула на конференцију за новинаре на којој је градоначелник најавио да ће разговарати са свим удружењима за заштиту животиња и размотрити њихове предлоге.

На тој конренецији, градоначелник је изјавио да одлука није ’’свето писмо’’ и да ће град вратити ту одлуку на поновно разматрање, као и да ће уважити предлоге и сугестије које буду доставила удружења и грађани.

Међутим, Поповић Ђорђевић  тврди да их од те конференције, нико није позвао, иако су како каже, истог дана званичним путем поднели захтев за разговор.

“Ми смо том изјавом једноставно сви обманути. Мислим да није ни постојала намера да преговарају са удружењима, већ су једноставно чекали погодан тренутак да се стишају страсти и ураде оно што су наумили. Градоначелник је рекао да одлука није ’свето писмо’ и да може да се измени, али се ипак испоставило да јесте ’свето писмо’ и да су решили да одлуку спроведу у дело у неизмењеном облику” подвлачи она.

Из Удружења ’’Пожаревачке шапице’’ најављују да ће поднети приговор на Одлуку објављену у Службеном гласнику, те да ће консултовати и правнике у вези са даљим поступцима.

“Одлука ступа на снагу за осам дана. Забрана коју су донели за нас је неприхватљива и нећемо се задржати на оваквом развоју целокупне ситуације. Удружења за заштиту животиња су од самог почетка била изостављена из процеса креирања нових градских прописа који се односе на кућне љубимце. Нас једноставно, ниједног тренутка нико није консултовао, нити су показали намеру да чују наше предлоге. Сада ћемо приступити свим законом дозвољеним средствима, како бисмо утицали да се та одлука измени” закључила је Поповић Ђорђевић.

 

Извор: нова.рс