U kovid bolnici Požarevac trenutno je smešteno 209 pacijenata sa simptomima koronavirusa, što je praktično naš maksimum za normalno funkcionisanje i pružanje adekvatnog lečenja od strane zdravstvenih radnika.

RTV „Biser“

U poslednja 24 sata primljeno je 16 novih pacijenata, od kojih deset iz Braničevskog okruga, što ukazuje na povećano širenje zaraze među lokalnim stanovništvom, zbog čega iz požarevačke bolnice apeluju na savesno ponašanje svih građana i primenu svih mera zaštite, prevashodno smanjenje kontakata i nošenje maski.

Od ukupnog broja hospitalizovanih, oko polovina njih je pozitivna na kovid 19, a jedan broj rezultata očekujemo. Trenutno su u bolnici četiri pacijenta na respiratorima sa tendencijom povećanja tog broja, jer često dolazi do pogoršanja kliničke slike.

Ukupan broj respiratora u kovid bolnici je 9.

U prethodnoj noći preminuo nam je jedan pacijent, 1956. godište, koji je bio na respiratoru. On nije sa područja Braničevskog okruga.

I dalje su sva kiseonična mesta zauzeta, jer sve više pacijenata ima potrebu za dodatnim kiseonikom.

Кada je reč o zdravstvenim radnicima, trenutno je hospitalizovana jedna medicinska sestra kod koje infekcija još nije potvrđena,rezultat testa se čeka. Dve medicinske sestre su kovid pozitivne sa lakšim simptomima i nalaze se na kućnom lečenju. Još dva zdravstvena radnika nalaze se u kućnoj izolaciji zbog kontakata sa zaraženima, a dvoje zaposlenih koji su izlečeni od kovida 19 uskoro se vraćaju na posao.

Svi radnici bolnice kod kojih je infekcija potvrđena ili se sumnja da su inficirani, u dobrom su stanju.

U „zelenoj zoni“ van kovid bolnice trenutno je hospitalizovano 109 pacijenata i reč je mahom o težim slučajevima, onkološkim, neurološkim, hirurškim pacijentima, navodi se u saopštenju Opšte bolnice Požarevac.