Štab za vanredne situacije opštine Malo Crniće obaveštava građane da je Krizni štab Vlade Srbije doneo je odluke koje se primenjuju od petka, 17. jula na teritoriji Republike Srbije.

Ilustracija/Pixabay

  1. Zabranjeno je okupljanje na javnim mestima u zatvorenom i otvorenom prostoru za više od 10 ljudi.
  2. Za vreme boravka na javnim mestima, između okupljenih mora postojati distanca od 1,5 metra, odnosno svaka osoba mora zauzimati minimum četiri kvadratna metra.
  3. Obavezno je nošenje maski u zatvorenom prostoru, javnom prevozu i na otvorenom prostoru na mestima na kojima nije moguće obezbediti rastojanje od 1,5 metra, poput redova ispred prodavnica, apoteka, autobuskih i železničkih stajališta i sl.
  4. Na svim ostalim javnim mestima na otvorenom prostoru preporučuju se nošenje zaštitnih maski.

Na osnovu donetih odluka, na području opštine Malo Crniće, dok traju navedene mere republičkog Kriznog štaba više nije moguće organizovati privatna slavlja, kulturne i sportske manifestacije koje podrazumevaju učešće više od 10 osoba na jednom mestu ni na otvorenom ni u zatvorenom prostoru.

Eventualne započete kulturne, sportske i slične manifestacije moraju biti prekinute 16. jula u ponoć.

Ovim putem Štab za vanredne situacije još jednom apeluje na građane da se odgovorno ponašaju i poštuju sve mere koje preporučuje struka u cilju zaštite ličnog i zdravlja svoje porodice.

Štab za vanredne situacije Malo Crniće