U kovid bolnici u Požarevcu trenutno je na lečenju 136 pacijenata sa simptomima koronavirusa, od kojih je 14 iz Beograda, a ostali su iz Braničevskog okruga. Infekcija je potvrđena kod oko 70 pacijenata, za ostale se čekaju rezultati testova.

RTV Biser

Pritisak na bolnicu raste, tokom jučerašnjeg dana obavljeno je 46 pregleda, od čega je 17 osoba primljeno na bolničko lečenje. Bilo je 16 otpusta.

Na respiratoru je trenutno osam pacijenata, dok su četiri na neinvazivnoj ventilaciji (NIV). Dodatni kiseonik prima više od 80 pacijenata. Кlinička slika je sve lošija, kreće se od teške do vrlo teške.

Trenutno je infekcija potvrđena kod 35 zaposlenih u Opštoj bolnici Požarevac, od kojih je jedan zdravstveni radnik na bolničkom lečenju.

Lekari i kompletno osoblje Opšte bolnice u Požarevcu ulažu ogroman napor i trud da situaciju drže pod kontrolom, izlažući sebe i svoje porodice velikom riziku. Zato svim građanima šalju molbu i apel da ozbiljno shvate sve okolnosti i pomognu njima, sebi i svojim bližnjima.

Jedino odgovornim ponašanjem i poštovanjem svih mera možemo da prevaziđemo ovu krizu i zaustavimo cirkulaciju virusa u našoj sredini. Кako smo svedoci porasta broja obolelih, oprez i odgovornost su nam neophodni. Smanjite kontakte, izbegavajte slavlja, nosite maske, poručuju iz požarevačke bolnice.