U cilju podsticanja konkurentnosti i unapređenja poslovnog okruženja u Malom Crniću potpisano je 10 ugovora o bespovratnim sredstvima sa predstavnicima mikro, malih i srednjih preduzeća, kao i preduzetnicima.

Foto: RTV Biser

Dodeli ugovora prethodio je javni poziv za dodelu podsticajnih sredstava u okviru realizacije Programa lokalnog ekonomskog razvoja opštine Malo Crniće za 2022. godinu, koji je sprovela Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj.

Vlasnicima privatnih preduzeća i preduzetnicima predsednik Opštine Malo Crniće Mališa Antonijević je poručio da mogu da računaju na pomoć lokalne samouprave i u narednoj godini. Prema njegovim rečima, lokalna samouprava na ovaj način pomaže i one koji su zaposleni u preduzećima i kod preduzetnika koji su ostvarili pravo na pomoć.

Foto: RTV Biser

„Opština Malo Crniće je nerazvijena opština, opština koja nema razvijenu industrijsku zonu i smatram da ste vi pokretačka snaga, ljudi koji radite u privredi. koji ste našli sebi zaposlenje, i niste opterećenje za državu. Ne tražite posao, zaposlili ste pored vaših članova porodice i nekog od radnika. I zato Vam se zahvaljujem. Znamo da će te iskoristiti ovu pomoć na pravi način i time unaprediti svoju proizvodnju, povećati obim proizvodnje, a siguran sam da to iziskuje angažovanje nove radne snage, što znači da ćete nekog i uposliti“, rekao je predsednik Antonijević.

Ugovore su potpisali: Proizvodnja građevinske stolarije „Stefan enterijer“ Kobilje, „Auto servis Jole “ Kula, Pekara „Veselo jutro“ Crljenac, Auto servis „Micki“ Šapine, „Continental-turs“ Kula, Rekreativni park „Oaza MVA“ Veliko Crniće, Hristivoje Jovanović PR Zidarsko fasaderska radnja Kobilje, Staklorezačka radnja „Stokić“ Smoljinac, „Nameštaj-Sofija“ Kobilje, Molerski radovi „TD Tim“ Kobilje.

Emina Mladenović, vlasnica preduzeća „Continental-turs“ iz Kule je istakla da je ova pomoć od velikog značaja za nju i njenu firmu.

Foto: RTV Biser

„Ja želim da se zahvalim gospodinu Mališi Antonijeviću , predsedniku naše Opštine i celom rukovodstvu na ovakvoj vrsti podsticaja koja je vrlo značajna, ne samo za mene već i za ostale preduzetnike koji su ovde prisutni i koji će na ovaj način unaprediti svoje poslovanje“, rekla je Emina Mladenović.